Leírás
CSIPKEBOGYÓ EGÉSZ 100g (Cynosbati pseudo fructus)
A csipkebogyó a vadrózsa (Rosa canina) és a japán rózsa (Rosa rugosa) gyógyhatású áltermése. A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. Ezen kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú.
Összetevők: 100% egész csipkebogyó
Elkészítési módozatok:
Teaforrázat: 2-2,5g csipkebogyóhús tegyen 1 csésze forrásban lévő vízbe és 10 percig hagyja ázni, majd szűrje le.
Őrlemény: a felhasználni kívánt mennyiséget háztartási daráló segítségével őrölje le.
Önmagában: némi forróvízben megáztatva, felpuhulva önmagában is fogyasztható.
Használati javaslat: Napi 3-4 csészényi forrázott teát fogyasszunk belőle, ám joghurtba keverve egészben vagy őrölve is fogyasztható.
A tea nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést!
Allergén információ: A termék mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
A termék 100grammos kiszerelésben kapható.
Minőségét megőrzi: 2 évig
Tárolás: fénytől, nedvességtől védett helyen.